Lundabryggeriet

Adress: Fridhillsvägen 2, 247 45 Torna-Hällestad Visa karta

Adress: Fridhillsvägen 2, 247 45 Torna-Hällestad

Bara ett stenkast utanför Lund ligger det mysiga Torna Hällestad, här hittar du Lundabryggeriet.

Lundabryggeriet vill dela med sig till världen med svängig öl gjord på ett hantverksmässigt vis. De har valt ut den bästa malten och den bästa humlen för att koka riktigt bra vört. Sedan förvandlas denna vört under så optimala förhållanden som möjligt med riktigt bra jäststammar till ett så gott öl som det bara går. Det ska smaka gott, det ska smaka mycket och det ska smaka väldigt olika varje gång. Så svängigt som det bara går.

Det är alltså öl som hanteras med omsorg och lagras mörkt och svalt för att sedan serveras lagom svalt. Svaga öl får lite kortare hållbarhet, medan starka och mörka öl kommer att växa kvalitetsmässigt under flera år.

Än så länge finns ingen pub i anslutning till bryggeriet, men det finns flera pubar i Lund där du kan avnjuta Lundabryggeriets öl.

Lundabryggeiet ordnar gärna kombinerade provningar med vårt öl till spännande ostar. Ost och öl är minst lika spännande kombination som klassikern ost och vin. Det blir då en djupdykning i hur olika smakkombinationer kan lyfta tillsammans, när ett plus ett blir mer än tre.

Show more

Om denna aktivitet