Dalby Stenbrott

Adress: Dalby Stenbrott, 247 95 Torna-Hällestad Visa karta

Adress: Dalby Stenbrott, 247 95 Torna-Hällestad

Strax utanför Lund gömmer sig en vacker oas där man förut brutit värdefull sten, men där naturen numera får växa sig vild och frodig.

Dalbys (som även kallas Knivsåsens) omtalade stenbrott har på senare år blivit ett smultronställe för många. De höga rasbranterna skapar flera utsiktsplatser där du kan blicka ut över den stilla dalsänkan och om du är klättervan finns det möjlighet att doppa fötterna i det friska sötvattnet. Under sommarens vackraste dagar gästas området av såväl unga som gamla.

Observera att flera olyckor inträffat vid bad i Stenbrottet på senare tid och att eventuellt bad sker på eget ansvar. Vi avråder från att hoppa från klipporna. Lunds kommun hänvisar till kommunens friluftsbad som är bemannade och har tillsyn. Om friluftsbaden kan ni läsa mer här: http://www.lund.se/bad

Stenbrottet ligger beläget i ett skyddat naturreservat där 36 hektar ädellövskog sträcker sig över våtmarker och skogsdungar. Här vistas du på naturens villkor och skogen besöks ideligen av hänförda fågelskådare och naturälskare.

Show more