Lunds universitet, Universitetshuset

Adress: Paradisgatan 2, 223 50 Lund Visa karta

Adress: Paradisgatan 2, 223 50 Lund

Universitetshuset är Lunds universitets huvudbyggnad, beläget på Universitetsplatsen mitt i centrala Lund. Tillsammans med Palaestra et Odeum och AF-borgen utgör Universitetshuset en spännande mötesplats där historisk miljö blandas med moderna lokaler.

Genom de enorma dubbeldörrarna från Universitetsplatsen når man Atriet, ett öppet utrymme med läktare runt om och ljusinsläpp genom takkupolen. Här finns plats för mingel, fika och mindre utställningar.

Aulan är inredd med originalinredningen träbänkar och då har salen 300 sittplatser på bottenplan och ytterligare 150 sittplatser på läktarna. Vid flerdagarsarrangemang kan man möblera om till konferensstolar. Antalet sittplatser minskar då något.

Universitetsaulan hyrs främst ut till interna arrangemang inom Lunds universitet men är även tillgängligt för företag och organisationer som har en koppling till universitets verksamheter. Övriga lokaler i universitetshuset är Auditoriet/Sal 206 för max 80 personer i biosittnig och Pelarsalen som är en festsal
Bankett: 140
Utställning: Pelarsalen + entrén (atriet)
Om du har frågor kring universitetets andra lokaler kontakta LU konferens.

Show more

Om denna aktivitet