Butterfly

Område: Lund
Arena/Plats: Lunds Stadsteater
Kategori: Opera

Puccinis Butterfly, ett av operalitteraturens mest berörande verk, blir Malmö Operas intima kammaropera på turné hösten 2017. En hjärtslitande kulturkrock.

Unga geishan Cio-Cio-San, kallad Butterfly, gifter sig med amerikanske löjtnanten Pinkerton i en ceremoni hon tar på mer allvar än han. Hon bryter med sin egen kultur och religion och fördöms av sin familj. När Pinkerton lämnar Japan vägrar Cio-Cio-San tro att han övergivit henne.
Hon och barnet väntar i tre år. När Pinkerton äntligen återvänder har han med sig sin amerikanska fru Kate och vill adoptera barnet. Pinkerton tillintetgör Cio-Cio-San, hon sjunger sin självmordsaria och tar avsked till barnet.

Butterfly var den av Puccinis hjältinnor som han älskade mest. Han gav hennes tragiska livshistoria svidande vacker musik. Butterfly behandlar en påtaglig kulturkrock med falsk och sann kärlek, trolöshet och svek, längtan och hopplöshet.

På ett annat plan handlar det om könsroller, imperialism, överlägsenhet och underdånighet.

Bo Wannefors har gjort kammarformatets musikarrangemang. För textbearbetning och regi står Åsa Melldahl som förlägger handlingen till Puccinis egen tid då jugendstilen kunde bära tydlig inspiration från Österlandet. Den gripande operan utspelar sig i Bengt Gomérs scenografiska ljusupplevelse av Japan som bakgrund för rollgestalternas själstillstånd.

I rollerna:
Cio-Cio-San: Mariann Fjeld-Solberg
Suzuki: Susanna Sundberg/Line Juul Andersen
Pinkerton: Tobias Westman/Torstein Fosmo
Kate: Sibylle Glosted
Sharpless: Per Høyer
Goro: Conny Thimander
Bonzo: Thomas Hildebrandt

Arrangör: Lunds Teaterförening
Producent: Malmö Opera
Föreställningens längd: 2 tim, inkl paus

Syntolkning 23 november
De som önskar syntolkning av föreställningen ska meddela det vid biljettköpet hos Biljettbyrån i Lund, eller vid telefonbokning 046-13 14 15.
Syntolken och de som önskar syntolkning träffas kl 18:15 i foajén på Lunds Stadsteater. Där kommer man att få sina hörlurar av syntolken. Hörlurarna funkar var som helst i salongen. De kommer även att gå in och få en introduktion av föreställningen i salongen innan den börjar.

Sparbanken Skåne
Produktionen genomförs med stöd från Sparbanksstiftelsen Finn, Sparbanksstiftelsen Färs och Frosta samt Sparbanksstiftelsen 1826 - ägare till Sparbanken Skåne. Är du Nyckelkund eller Private Banking kund i Sparbanken Skåne har du rabatt på föreställningen.

Kontaktinformation

Telefonnummer (Bokning)
+46 (0)46-13 14 15

Länkar

Villkor

Prisinformation
Ord 300 SEK Stud/under 26 år 150 SEK Scenpass 260 SEK

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tis 21 nov 2017 19:00 - 21:00 @ Lunds Stadsteater
  • Tor 23 nov 2017 19:00 - 21:00 @ Lunds Stadsteater
OK

Karta


Kundservice

Bokningsvillkor

Avboka bokning

Nordic Travel, Skånes officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.


Boka med oss

  • Officiella bokningssajten
  • Bästa-pris-garanti
  • Störst utbud
  • Säker betalning online
  • Inga bokningsavgifter